Головна » 2011 » Листопад » 19 » День української писемності та мови.
13:15
День української писемності та мови.

   Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, запроваджений в 1997 році Указом Президента. В якому говориться : « На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: « Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».


   У нашій школі з 8 по 14 листопада проходив тиждень української писемності та мови. У рамках тижня були проведені такі заходи: урочиста лінійка до «Дня вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця», усний журнал «Прекрасне слово і душа у рідній мові возз'єднались», який підготували учні 11 класу разом із класним керівником Водько В.М., тематичний урок у 9 класі «Із слова починається людина, із мови починається мій рід», що підготувала класний керівник Безрідна О.М., а також виховні години у кожному класі, вікторини, філологічні ігри « Як приємно вчить самому нашу рідну мову».


  Цікаво і змістовно пройшло святкування Дня української писемності та мови. Школярі намагалися донести до слухачів подих століть, глибокі патріотичні почуття, героїчну боротьбу українського народу за незалежність. Ветеран педагогічної праці Л.П.Швець, котра є постійним нашим гостем, заповіла шанувати, берегти рідну мову, продовжувати славні традиції нашого народу. 



Переглядів: 963 | Додав: Aleks_Volkov | Рейтинг: 2.0/1