Головна » 2012 » Березень » 01
   

   За радянських часів 23 лютого відзначали неофіційний день чоловіків. До цього свята прекрасна половина готувала подарунки для своїх коханих, друзів, співробітників. Молоді хлопці у цей день відчували причетність до продовження почесної справи героїчних подвигів ветеранів Великої Вітчизняної війни. А кількість та якість подарунків від дівчат хлопцям, власне, визначали подарунки у відповідь — з нагоди 8 Березня.  Україна на початку незалежності робила спроби відмовитися від низки колишніх радянських традицій, але 23 лютого продовжували святкувати і військові, і цивільні. Це дуже популярне свято. І, напевне, тому 27 січня 2004 року Президент України підписав розпорядження про святкування ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 01.03.2012

    Мова - це не засіб спілкування, а спосіб життя. У кожного вона своя. 21 лютого весь світ відзначає День рідної мови. В Україні найбільше уваги даті приділяють літератори – ті, чий хист живиться саме від мови. Тим часом у школах про рідну мову не дають забути, а тільки нагадують про її важливість та цінність. 

   Що може бути рідніше мами, Батьківщини і мови. Щодо останньої, то її день у календарі позначений червоним саме 21 лютого. В Україні Міжнародний день рідної мови відзначають уже 10 років поспіль. У наші ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 01.03.2012

      

   Кінець зими-початок весни – це найкращий час для висловлення своїх почуттів. Саме так вирішили учасники шоу-програми "Освідчення в коханні", що відбулася 14 лютого в актовому залі школи. 
  
   Учні 10 класу,які підготували святкову програму намагалися розтопити снігові замети та серця журі, змагаючись у красномовстві та вправності залицятися один до одного. На сцені було яскраво і весело. Окрім феєричних виступів, співу та теплих слів.  Холодно не було нікому, адже всіх зігрівало найромантичніше, найсвітліше та найгарячіше почуття – кохання. Вечір подарував усім присутнім масу яскравих вражень та оберемок позитивних емоцій.
Переглядів: 724 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 01.03.2012

   31 січня 1944 року почалося генеральний наступ по всьому фронту зіткнення з нікопольським угрупованням ворога. Війська 8-ї гв. армії разом з військами 6-ї армії наступали на правом березі Дніпра, війська3-ї гв. армії - на лівому, ведучи бої по знищенню ворожого плацдарму. Хід боїв прекрасно висвітлюють зведення Совінформбюро того часу, що звучали голосом Левітана на всю країну. Від Радянського Інформбюро. Оперативне зведення за 6 лютого 1944 року: ".. .Кілька днів тому війська 3- го Українського фронту, перейшовши в настання східніше Кривого Рогу й східніше Нікополя, прорвали сильно укріплену оборону німців, просунулися вперед за 4 дні наступальних боїв від 45 до 60 км і розширили прорив до 170 км по фронту.

... Читати далі »
Переглядів: 1811 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 01.03.2012

   

    27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Дата 27 січня була обрана тому, що в цей день радянські війська звільнили концентраційний табір Освенцим (територія нинішньої Польщі).Цей день встановлено Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 (Резолюція № 60/7). Дата 27 січня була обрана тому, що в цей день радянські війська звільнили концентраційний табір Освенцим (територія нинішньої Польщі).Вперше Міжнародний день пам’яті жертв Холокоста відзначили у всьому світі в 2006 році. Проте деякі країни відзначали цей день і раніше.Генеральний секретар ООН Кофі Аннан назвав цю дату нагадуванням про уроках голокосту, що мають загальне значення, – цього безпрецедентного прояву зла, яке не можна просто залишити в минулому і віддати з ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 01.03.2012

 22 січня, в Україні День Соборності. Свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року. З 16 по 24 січня 2012 року учні  школи та педагогічний  колектив відзначали День Соборності та Свободи України. Були проведені виховні години , 5-11 класи прийняли участь в  спортивних змаганнях , вчителі історії провели тематичні уроки та відбулася урочиста лінійка.


Переглядів: 612 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 01.03.2012



   Йордана (або Ордана, Водохреща, Богоявлення) - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня. З ним пов'язують хрещення на Йордані Христа. А ще сьогодні усі віряни обох релігійних конфесій проводять день у пості, а потім зберуться за столом на святій вечері.  Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення в річці Йордан. Вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога-Батька, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва — Богоявлення. Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.  В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують хра ... Читати далі »
Переглядів: 618 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 01.03.2012



   Напередодні Нового року (за старим стилем 13 січня) в Україні відзначали Щедрий вечір. Цим самим завершувався період "Святих вечорів", який тривав з 6 до 12 січня, коли не годилося виконувати господарську роботу (окрім догляду за худобою). Протягом цього тижня люди влаштовували святкові застілля, ходили один до одного в гості й обов'язково співали колядки. У день 13 січня українці починали готуватися до нового циклу різдвяно-новорічних свят. Господар ретельно прибирав все обійстя, вичищав і добре годував домашню живність, а господиня готувала все необхідне для Щедрої вечері: святкові страви і чистий одяг для родини. Люди вважали, що цього вечора з неба сходить Щедрий бог, оглядає все господарство і входить до хати. Там його зустрічають дух ... Читати далі »
Переглядів: 972 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 01.03.2012