Головна » Архів матеріалів

     Життя в умовах карантину майже в кожного з нас викликає тривогу та страх. Що ж робити, щоб допомогти собі нейтралізувати напругу, негативні емоції?

     Що робити, щоб допомогти собі залишатись оптимістом? Ось декілька практичних порад:

1) під час епідемії дотримуйтесь основних запобіжних заходів для захисту від коронавірусної інфекції. Знання про те, як правильно поводитися у критичній ситуації, знижує тривогу;

2) намагайтеся не блокувати свої почуття;

3) боятися – нормально, відчувати безсилля, сумувати – теж. «Відключити почуття» означає перестати бути в контакті з собою. А це значить, рано чи пізно почуття дадуть про себе знати, тільки їхня сила може зрости ... Читати далі »

Переглядів: 287 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 24.04.2020

     До участі у флешмобі запрошуються всі учасники освітнього процесу. Умови такі: зробити фото на тему «Дякую тому, що робить мене щасливим» - це може бути фото з рідними та близькими, з домашніми улюбленцями, ваше захоплення, улюблена справа, якась річ чи місце, де почуваєте себе щасливими і т.п. Фото будуть оформлені у колажі та розміщені на шкільному сайті.

Переглядів: 260 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 24.04.2020

     Одного разу йшов по дорозі старий мудрий чоловік, розглядав природу і милувався весняними яскравими фарбами. Тут він побачив чоловіка, який ніс на плечах неймовірно великий тягар. Було помітно, як у нього від такої тяжкості підкошуються ноги.

– Чому ти прирікаєш себе на такий тяжкий труд і страждання? – Запитав старець.

– Я страждаю для того, щоб мої онуки і діти були щасливими, – відповів бідолаха.

– Мій прадід прирікав себе на тяжку працю заради діда, дід – заради батька, батько – заради мене, а я буду страждати заради щастя моїх дітей.

– А хтось у вашій родині був щасливим? ... Читати далі »

Переглядів: 285 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 24.04.2020

ЩО ТАКЕ ЩАСТЯ ТА ЯК ЙОГО ЗНАЙТИ?

     20 березня, у світі відзначають Міжнародний день щастя. Рішення про відзначення цього дня прийняла Генеральна Асамблея ООН на своєму 118-му пленарному засіданні. На офіційну думку ООН, сприяння процесам сталого розвитку, справедливості, більш комплексного підходу до економічного зростання, активне сприяння благополуччю всіх народів, невід’ємно стосується питань забезпечення щастя як для окремої особистості, так і для суспільства в цілому.
Запитанням: «Що ж таке щастя?» людство переймалось ще з часів древньогрецьких філософів, вивченням поняття щастя займаються різні науки: філософія, етика, психологія, історія, і навіть медицина. Однак чіткого визначення щастя немає, адже кожен розуміє його по-своєму.
      У найширшому розумінні щастя – це психоемоційний стан цілковитого задоволення життям, відчуття повної радості. На думку американського психолога Абрахама Маслоу сутністю щастя є задоволення потреб людини: від фізіологічних (голод, спрага, сон) і до найвищої потреби у самореалізації. Отже, люди щасливі – це люди самореалізовані.
Фізіологами встановл ... Читати далі »

Переглядів: 282 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 24.04.2020

Він має назву «Полліанна»: https://film-ua.com/4515-pollianna-2003.html

                                                                           

&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 260 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 23.04.2020

     Переваги позитивних емоцій очевидні! І створити їх дуже легко! Все залежить тільки від нас самих – чи насправді ми цього прагнемо?

 

Прочитайте притчу «Дві сім’ї» та давайте разом поміркуємо над нею.

     В одному будинку жили дві схожі сім’ї. У кожної з них було по двоє маленьких дітей, машини, достаток. Відрізнялися лише сім’ї своїм ставленням до життя.
На першому поверсі будинку завжди лунав веселий сміх, а на другому часто було чути крики й скандали. Ось і сьогодні з другого поверху доносився крик жінки:
– Незграба! Як можна було розбити пляшку з молоком ?! Чим тепер дітей годувати? – кричала жінка так, що аж стіни тряслися.
– А ти чого плачеш? – звернулася до маленької дочки. – Татові своєму скажи «спасибі» за те, що голодна залишилася!
У цей момент у сусідів знизу пролунав щасливий сміх дитини, а потім почулася весела пісенька, яку наспівувала сусідк ... Читати далі »

Переглядів: 282 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 23.04.2020

     Ще з часів Платона вважається, що душа складається з трьох відносно самостійних сутностей: розуму, волі та почуттів, в основі яких емоції. Якщо розум та воля деякою мірою підкоряються ним, то емоції завжди виникають та діють незалежно від нашої волі та бажань. Це ми знаємо із власного досвіду, коли емоції підкорюють розум та волю.

     Емоції – це внутрішнє позитивне чи негативне реагування людини на ті предмети або умови, які сприяють чи заважають задоволенню людських потреб; безпосередні переживання, які відображають суб’єктивне ставлення людини до навколишнього світу і самої себе.

     Емоційний стан – ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 23.04.2020

     Хто сказав, що є вагомі причини для смутку? Нинішні непрості часи нагадали, що якщо ви і ваші близькі здорові та щасливі, то таких причин немає! Іноді, для того щоб у Вас все вийшло, необхідно мати гарний і радісний настрій! За вікном світло і сонячно, і я пропоную вам створити сонячний і радісний настрій у Ваших домівках, у Ваших родинах!!! Давайте наповнимо цей день позитивом. Кожна людина може розфарбувати свій життєвий шлях в будь-який колір – треба тільки обрати фарбу.

     Отже, спершу визначимо, який настрій переважає у Вас. В цьому нам допоможе кольоровий тест. Кольоровий тест Розслабтеся, подивіться на малюнок і виберіть той прямокутник, колір якого вам подобається на даний момент. Це не повинен бути ваш улюблений колір, або якісь Ваші вподобання в одязі, наприклад, ви не повинні заглядати далі, в значення кольорів.

Важливо, щоб під час вибору ви не керувалися нічим, крім підсвідомості.

... Читати далі »

Переглядів: 285 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 23.04.2020

     Всім відомо, що чашечка ароматної кави зранку або під час обідньої перерви – прекрасний спосіб підтримки свого позитивного емоційного стану, але, якщо підключити трішки фантазії, ця чашка може перетворитись у чудовий спосіб розвитку творчої уяви, фантазії, дрібної моторики, та цікавого спільного дозвілля.
     Отже, матусі, заварюємо собі каву і насолоджуємось, розважаючи діток цікавим малюванням.

 

... Читати далі »

Переглядів: 277 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 23.04.2020

« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 142 143 »