Головна » Архів матеріалів
     Вміння підтримувати один одного у складні періоди життя – це одна з тих якостей, яка робить людей людьми. Схвалення та підтримка – це те, чого ми завжди підсвідомо шукаємо у кожній реакції оточуючих на нас та наші вчинки. Тож давайте разом правильно підтримувати себе, коли нам важко, своїх рідних та друзів, коли вони цього потребують, сторонніх людей, коли бачимо, що їм це необхідно. І пам’ятайте, що слова щирої підтримки важать так мало, але здатні змінити чиєсь життя на краще.
    
Переглядів: 253 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 23.04.2020

     Шановні учні, батьки та вчителі Шолоховської школи, тиждень з 21 по 24 квітня у нас проходитиме як Тиждень психології. Це означає, що кожен день матиме свою тему, в рамках якої практичний психолог закладу готуватиме для вас цікаву інформацію, різні завдання, вправи, флешмоби, спрямовані на підвищення загального рівня знань у сфері психології, розвиток креативності, творчих здібностей та самопізнання. Інформація для ознайомлення буде публікуватись на шкільному сайті, умови вправ та завдань ви будете отримувати у спільнотах Viber. Сподіваємось, що   Тиждень психології буде корисним для всіх, особливо у такий непростий для всього світу період.
Переглядів: 330 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 21.04.2020

 "Виготовлення домовичка"

Носик і щічки робимо з вати:

Очі я робила з фетру:

Всі деталі склеювала:

... Читати далі »

Переглядів: 295 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 14.04.2020

     Варіантів провести корисно та цікаво дозвілля – безліч, з цим погодяться всі психологи.
Школярі на вимушених канікулах. Попереду – тижні без навчання, і це не значить, що його потрібно провести з гаджетами або перед телевізором. Є безліч занять, які сподобаються вашій дитині й будуть для неї корисними. Відволікти дитину від телефону – не легка справа, але реальна. Якщо дитині запропонувати цікаві альтернативні ігри, вона неодмінно погодиться провести час граючись з вами, ніж сидітиме в гаджеті.


      5 ідей для проведення корисного дозвілля з дітьми:
• Настільні ігри неодмінно мають захопити вашу дитину. Їх варто обирати за віком. Для учнів початкової школи буде цікаво пограти у «ходилки-бродилки з кубиком», для підлітків та старшокласників – монополію та інші ігри, які розвивають логічне мислення. Лото, карти, пазли – теж будуть цікаві для дітей будь-якого віку.
• Заняття для розвитку теж будуть доречні. До цієї категорії можна віднести розмальовки, ліплення з пластиліну. Звичайно ж, таки ... Читати далі »

Переглядів: 362 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 18.03.2020

Як дотримуватися психологічної гігієни в спілкуванні з дітьми на тему пандемії, щоб зберегти психічне здоров'я дітей на період до і після карантину.

     Трохи про прогнози.

     Діти тільки пару днів раділи продовженню канікул і знаходженню вдома. За час, поки вони знаходяться поруч з дорослими, вони чули багато різних версій (які нагнітають чи заперечують і ін.) Про те, що зараз відбувається у нас і у всьому світі. Вони реагують на цю інформацію, навіть якщо зовні це ніяк не проявляється. Їх психіка "заражена" тривогою. І якщо з цим нічого не робити, то через місяць-два (а може, й раніше) вона почне "вилазити" в різних формах: розлад сну, харчування, появою незвичайних страхів, патологічною прив'язаністю до батьків, погіршення поведінки, ОКР та т.д.

     Чим це пояснюється?

& ... Читати далі »

Переглядів: 348 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 18.03.2020

     12.03.2020 р. у 8-А класі була проведена виховна година, присвячена Дню українського добровольця. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини і захищають рідну землю від загарбників. Учні вшанували мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

     Наша держава та кожен з нас має сприяти дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Класний керівник: Волков О.Ю.

Переглядів: 290 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 13.03.2020

     12 березня в 9 класі було проведено виховну годину, присвячену Дню українського добровольця, який відзначається в Україні з 2017 року. Учні вшанували хвилиною мовчання подвиг українських добровольців, переглянули фільм. Днем раніше чотири учні класу взяли участь у міському баскетбольному турнірі до Дня добровольця.

Класний керівник: Волков Ю.П.

Переглядів: 295 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 13.03.2020

     Тарас Шевченко - син українського народу,  Батько України. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність. З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т. Г. Шевченка, у КЗ "Шолоховська СЗШ" було проведено виховний захід "Кобзаре, я чую тебе крізь століття".

Переглядів: 294 | Додав: Aleks_Volkov | Дата: 13.03.2020

     Поезія Т. Шевченка здобула загальнонародне визнання, принесла її творцеві любов читачів і невмирущу славу. Але не менш багатою і цікавою є творчість Шевченка-художника. Поетична спадщина поета налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт. Учні 7-б класу пройшли стежками спадщини Т. Шевченка і відобразили це в своїх малюнках.

Переглядів: 306 | Додав: @SEREGA[UA]@ | Дата: 12.03.2020

« 1 2 ... 71 72 73 74 75 ... 142 143 »